Illustrasjon av garasje

Slik rydder du i garasjen

Er garasjen så stappa at du ikke får plass til bilen? Her er noen raske tips.

Skiutstyr, bildekk, startkabler, gressklipper, hageredskaper, snømåker, gamle badeleker, oppussingsutstyr og alt det andre blir til sammen mye greier – særlig alt det andre tar plass og får det til å flyte.

Tenk så deilig om alle tingene lå oversiktlig på plassen sin!

Enkelt, men effektivt

Finn ut hva du vil beholde og hva du kan gi bort eller kjøre til gjenvinningstasjonen. Ofte havner ting i garasjen bare for å utsette valget om å kaste eller beholde. Det kan være lurt å ta tingene ut av garasjen når du skal rydde, da du får god oversikt.

Mange firmaer tilbyr å hente og kjøre bort tingene dine til en billig penge, enten det er til gjenbruk eller søppel. 

Merk: Nordmenn kaster alt for mange ting som kunne vært brukt av andre – prøv å gi bort brukte ting istedenfor å kaste det!

Kroker

Heng opp kroker til startkabler, festereimer til bil og henger, juletrelys, ekstra hageslange, tau og alt annet som kan henges opp. Du kan også knyte sammen lissene på skøyter og sko og henge de på krokene.

Bruk høyden og organiser

Ha litt plass til å kunne bevege deg rundt på, da ser du enklere hva som er plassert hvor. Hvis du ikke allerede har hyller, bør du lage eller kjøpe dette – du har mye plass i høyden, og får da mer plass til å organisere oversiktlig. Julepynt og annet som brukes sjelden kan plasseres i en kasse på øverste hylle, mens ting du bruker ofte bør stå lavere. Kanskje har du også en trappestige i garasjen om den øverste hyllen er litt høy.

Oppå takbjelkene

Sjekk om du kan legge ski, staver, ubrukte planker og andre lange ting oppå takbjelkene.

Bruk gjennomsiktige og lette kasser

For å raskt finne det du leter etter, hjelper det med gjennomsiktige kasser. I tillegg bør du ha ting i ganske små kasser eller bokser, slik at de ikke blir for tunge til å ta ned fra hyllen og bære dit de skal. Gjerne skriv hva boksen inneholder på fremsiden.

Til slutt

Når du først er i gang, har du også en gylden mulighet til å vaske over hyllene og koste gulvet.

Kontakt oss