Basseng

Slik gjør du bassenget klart for vinteren

Skal det tømmes eller ikke?

Den norske vinteren kan, som alle vet, være ganske ubarmhjertig og kald. Det stiller noen krav til hva du trenger å gjøre for å ta vare på bassenget ditt.

Akkurat hva du trenger å foreta deg avhenger litt av hva slags type basseng du har, men vi starter med punktene som er felles for alle typer. Det dreier seg om følgende:

  • Filtreringsanlegget må tømmes for vann eller stå frostfritt.
  • Senk vannstanden til under skimmerne og tøm dem for vann.
  • Sett 6-veisventil i vinterposisjon for å sikre at det ikke står vann i den som kan føre til frostsprenging når det blir minusgrader.
  • Bassenget må rengjøres slik at blader og annet bøss ikke setter merker eller flekker i løpet av vinteren. Det er nemlig ikke sikkert at de lar seg fjerne igjen.

 

Når det gjelder hvorvidt bassenget skal overvintre med vann eller ikke, er det forskjeller mellom ulike typer basseng. Har du basseng som er ferdig levert med liner, skal du aldri tømme det for vann. Grunnen er ganske enkelt at den prefabrikkerte lineren i utgangspunktet er laget litt for liten og at den skal strekke seg når bassenget fylles med vann. 

Tømmer du bassenget kan du risikere at lineren blir hard og sprekker når du fyller på med vann igjen. Støpte basseng skal som regel også stå med vann gjennom vinteren, og i alle fall om de har en prefabrikkert liner.

Har du flislagt basseng eller basseng med plassveiset liner, kan du som regel tømme dem for vann om du vil. Du må imidlertid forvisse deg om at fundamenteringen er gjort på en slik måte at du ikke risikerer at telen i bakken løfter hele bassenget. De som har en svakt fundamentert terrrasse vet at den kan løfte seg ganske betydelig gjennom vinteren – det samme kan faktisk skje med bassenget ditt.

Til sist må du sørge for å ha overdekning som tåler vinteren. Husk at det er andre behov vinterstid enn sommerstid – først og fremst hva angår vekt. Om vinteren trenger du en overdekning som tåler vekten fra snøen. Aktuelle produkter er eksempelvis:

  • Coverseal sikkerhetstrekk
  • AqvisDeck – Skyvbart terrassedekke
  • Selvbærende høyprofilplater (vinterplater)

 

De to førstnevnte fungerer som helårs-overdekning, mens vinterplatene er spesifikke for vinterbruk. Vi anbefaler at du tar kontakt med leverandør eller produsent om du er usikker på hva slags vinterforberedelser du bør ta for akkurat ditt basseng. Det er ingen grunn til å ta unødvendig risiko.

Ta kontakt med oss for en hyggelig basseng-prat

Pris på et basseng kan variere, og faktorene som påvirker prisen i størst grad er behov for utgraving, bassengtype, tilbehør og bassengtak. Er du ute etter et kvalitetsbasseng som du kan nyte i lang tid og som bidrar til å øke verdien på boligen, ønsker vi på et tidlig tidspunkt å opplyse om at du bør ta utgangspunkt i en pris på 500 - 600 000 kr og oppover. Vi i VaBa har lang erfaring innen dette faget og har levert basseng i mange prisklasser og størrelser. Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt for en hyggelig bassengprat for å se på hva som passer ditt behov best. Kontakt oss