Hagemøbel

Hagemøbler uten jobb

Du har nok av andre ting som skal pusses og males

Som boligeier vet du at det følger ganske mye arbeid med på kjøpet og vår og sommer betyr utendørsarbeid. Når det er på tide å ta seg en pause i jobbingen er det deilig å synke ned i hagemøblementet og slappe av – så sant du klarer å se bort fra at de også burde fått seg en omgang med pussepapiret og malingskosten da.
Løsningen på akkurat det problemet er å velge vedlikeholdsfritt neste gang du skal handle hagemøbler. Vedlikeholdsfrie hagemøbler trenger ikke å pusses og males, men kun en vaske ved behov. Et av de mest populære valgene er hagemøbler laget av rotting. 

De originale rottingmøblene er laget av lianer fra den seige og sterke palmen Calamus rotang, men dagens marked domineres av kunstrotting. Kvaliteten på kunstrotting varierer imidlertid en del - det må du ha i bakhodet når du skal handle. Kunstrotting av polyetylen er det beste og varer lenge i all slags vær uten å falme, mens billigere plasttyper som regel brukes i de rimeligste møblene. Da kan du både oppleve falming og at flettetrådene regelrett knekker. Billig innkjøp kan altså bli dyrt over tid.

Flettetråd og rammeverk er viktig

Det er også forskjeller på flettetrådene. De rimeligste møblene har gjerne en flat flettetråd som er ganske tynn og enkelt å flette, mens de dyreste har rund flettetråd som er gjennomfarget, tykkere og dermed vanskeligere å flette. Tykkelsen påvirker selvsagt også holdbarheten og det er vel ikke så vanskelig å gjette hva som varer lengst? Flettetråden kan også være glatt eller børstet. I den glatte setter det seg mindre støv og skitt, så den trenger sjeldnere vasking enn den børstede tråden. 

Når du skal ha møbler i kunstrotting bør du også være obs materialene i rammeverket. Vanlig stål har en lei tendens til å ruste, mens aluminium ikke ruster. Så om du vil unngå rustflekker på både møbler og terrasse, bør du absolutt velge rammeverk i aluminium.