Utebasseng

Drømmebassenget tar form

Design ditt eget basseng på nettet

I de to første artiklene som handler om å realisere bassengdrømmen, har vi sett på hva slags fordeler du får med et basseng og de første vurderingene du må gjøre med tanke på plass og størrelse i hagen. Nå vet du kanskje hvor stort basseng du har plass til, så da er det bare å gå i gang med å designe resten.

Velger du et prefabrikkert basseng kan du faktisk gjøre det meste av jobben selv via nettet. Det er ikke dermed sagt at det er fort gjort – for det er nemlig mange valg du kan ta:

  • Form og dybde
  • Hvilken type basseng
  • Innvendig farge
  • Hvilken trapp du vil ha for å komme ned og opp av bassenget
  • Hva slags overdekning du vil ha

Vannstanden styres av hvilken løsning du velger for hvordan vannet skal føres ut av bassenget for å filtreres. Her kan du velge mellom skimmere og såkalt overflow. Vil du ha vannstanden helt opp til bassengkanten må du velge en overflow-løsning som gjør at bassengvannet renner over kanten og går til filteret. Overflow effekten kan løses på flere måter:

  • Standard overflow der vannet renner ut gjennom PVC-rister, granitt, gresk eller kunstig stein på bassengkanten.
  • Underflow, der vannet renner ut under terrassen rundt bassenget.
  • Infinity-basseng, der vannet renner ut i "evigheten" over en eller flere av bassengkantene. Denne løsningen passer godt i skrånende terreng.

Velger du skimmere renner vannet ut via avløp plassert i bassengveggen. Dermed når ikke vannstanden helt opp til kanten, men det er ikke langt unna. Skimmere finnes både i standard og brede varianter.

Innvendige overflater og farger

Prefabrikkerte basseng leveres med ferdig overflate fra fabrikk, men du kan selv velge mellom en rekke ulike farger. Kanskje du vil ha blått for å få laguneutrykket eller en stilren hvitfarge? Valget er ditt.  

 Vil du ha glassmosaikk eller fliser? Ikke noe problem, men da må du gå for basseng laget av betong eller syrefast stål. Med sistnevnte kan du dessuten velge å ikke gjøre noe som helst – bare ha syrefast stål som ferdig overflate. Skal temperaturen i bassenget være over 30 grader må du ha basseng i syrefast stål eller med glassmosaikk.

Når det gjelder trapper finnes det også en rekke valgmuligheter. Alt fra enkle trinn som tar lite plass, via hjørnetrapper til varianter trapper som dekker en hel kortside.

 Overdekning, vannrensing og detaljer

Overdekning til bassenget er viktig av to grunner:

  • Det gir sikkerhet for at verken dyr eller mennesker kan falle i bassenget når det ikke er i bruk.
  • Det sørger for at vannet i bassenget holder på varmen og at du bruker mindre strøm.

Overdekning til basseng finnes både i manuelle og automatiske varianter. Enkelte av dem kan også skjules i bassenget når de ikke er i bruk. Det gjelder blant annet såkalte lamelltrekk. De aller beste bassengtrekkene strekkes over bassenget og blir helt tett ved hjelp av et lavtbyggende skinnesystem montert ved bassengkanten. Når duken ikke er i bruk, ligger den sammenrullet i en boks/styreenhet og den rulles inn og ut ved å bruke fjernkontroll eller en trådløs nøkkelbryter på husveggen.

Når det kommer til vannrensing, kan du velge alt fra tradisjonell kloring, lavklor med UV-lys til tilnærmet klorfrie løsninger som er fullt automatiserte. Sistevnte kalles for eClear og sikrer helt rent vann uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

Er du opptatt av å sette en ekstra spiss på bassenget ditt, kan du dessuten velge skimmere, dyser, rister osv. i ulike utførelser, farger osv. slik at det passer best mulig til bassenget ellers.

 
Ta kontakt med oss for en hyggelig basseng-prat

Pris på et basseng kan variere, og faktorene som påvirker prisen i størst grad er behov for utgraving, bassengtype, tilbehør og bassengtak. Er du ute etter et kvalitetsbasseng som du kan nyte i lang tid og som bidrar til å øke verdien på boligen, ønsker vi på et tidlig tidspunkt å opplyse om at du bør ta utgangspunkt i en pris på 500 - 600 000 kr og oppover. Vi i VaBa har lang erfaring innen dette faget og har levert basseng i mange prisklasser og størrelser. Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt for en hyggelig bassengprat for å se på hva som passer ditt behov best.