Hvitt hus med basseng

Basseng i hagen – hva må du tenke på?

Nok plass, størrelse og tidsbruk på drift og vedlikehold er viktige stikkord

Hvis du er en av dem som går med en bassengdrøm i magen og vurderer å ta steget for å gjøre drømmen til en realitet, er det ganske mange ting du bør tenke gjennom og enda flere valg du er nødt til å ta. Da lønner det seg å starte i riktig ende.

 Har du plass?

Det aller første du må gjøre er å vurdere om du faktisk har plass til et basseng, samt hvor stort det eventuelt skal være. Vil du faktisk ha litt mulighet til å ta noen svømmetak i bassenget bør det ikke være noe særlig mindre enn 8 x 4 meter.

Det bør dessuten være en del plass rundt selve bassenget slik at det ikke oppleves trangt å bevege seg rundt det. Er det trangt vil også risikoen for uønskede fall i bassenget øke. Legg gjerne til grunn at du bør ha halvannen til to meter plass på alle sidene.

Av hensyn til sikkerhet bør du også ta høyde for å sette opp et gjerde som sikrer at ingen kan ta seg inn til bassenget uten at du vet om det.

Vit at du kan bestille akkurat den størrelsen og bassengformen du vil ved å bruke produsentenes nettbaserte bassengplanleggere og bestillingsløsninger.

Hvor mye penger vil du bruke?

Deretter kommer selvsagt økonomien inn i bildet. Som for så mange andre ting her i livet er det jo ofte pengene som setter begrensninger for hva du kan velge. Etter vårt syn bør imidlertid et basseng sees på som en langsiktig investering og noe du skal ha glede av i mange år fremover. For husk på at det ikke er hver dag du kjøper et basseng.

 Da gjør du lurt i å velge kvalitet. Vi anbefaler enten prefabrikkerte basseng laget i glassfiberforsterket vinylester, syrefast stål (kan leveres med glassmosaikk), polystone eller glassfiber – eller et betongbasseng som bygges på stedet. Basseng av betong kan også kles med glassmosaikk.

Alle denne typen basseng koster mer enn frittstående eller andre enklere typer basseng, men vi er helt sikre på at det er et riktig valg både i kjøpsøyeblikket og i et langsiktig perspektiv.

Med skikkelige kvalitetsbasseng er du sikret lang holdbarhet, tilgang på reservedeler, kundeservice og oppfølging i lang tid etter at bassenget er ferdig. Det er faktisk ganske viktig for deg som kunde.

 Hvor mye tid vil du bruke på drift og vedlikehold?

Etter at bassenget er ferdig, går du over i driftsmodus og må forholde deg til ting som vannkvalitet, rensning og vedlikehold. Valgene du gjør ved kjøp påvirker hvor mye tid du må bruke på dette.

Det finnes også en rekke muligheter når det gjelder tilbehør og utstyr for vannrensing og overvåkning av vannkvalitet. Her lønner det seg å sette seg inn i mulighetene og vurdere hva som passer for deg og din familie.

 
Ta kontakt med oss for en hyggelig basseng-prat

Pris på et basseng kan variere, og faktorene som påvirker prisen i størst grad er behov for utgraving, bassengtype, tilbehør og bassengtak. Er du ute etter et kvalitetsbasseng som du kan nyte i lang tid og som bidrar til å øke verdien på boligen, ønsker vi på et tidlig tidspunkt å opplyse om at du bør ta utgangspunkt i en pris på 500 - 600 000 kr og oppover. Vi i VaBa har lang erfaring innen dette faget og har levert basseng i mange prisklasser og størrelser. Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt for en hyggelig bassengprat for å se på hva som passer ditt behov best.

Kontakt oss