Baseng og hvite blomster

Basseng av ypperste kvalitet

Da får du det akkurat slik du vil

Er du en av dem som drømmer om et nytt basseng, men ikke vet helt hvor du skal begynne? Det skjønner vi godt, for du har utrolig mange valgmuligheter å forholde deg til. For at du skal få en enklest mulig reise fra drømmen om basseng til du kan hoppe uti, har vi laget en artikkel som tar opp en del viktige momenter du bør ha i bakhodet.

Det første du må tenke gjennom når du skal ha et nytt basseng, er hva slags budsjett du har og hvilke materialer det skal lages av. Ønsker du deg et premium-basseng, bør du se nærmere på følgende materialer:

  • Prefabrikkerte high-tech polymer-basseng, eksempelvis fra Niveko.
  • Betongbasseng med glassmosaikk eller plassveiset liner.
  • Basseng eller spa i syrefast stål.

Alle disse typene basseng kan lages i akkurat den formen og størrelsen du selv ønsker og betyr derfor at du har stor valgfrihet og fleksibilitet. Basseng fra Niveko kan for eksempel designes veldig enkelt på egenhånd via en nettbasert løsning. Ved montering løftes bassenget på plass med kran. Som regel leveres de i ett stykke, men store basseng må noen ganger leveres i to deler og skjøtes sammen på plassen. Det er blant annet avhengig av størrelse og praktiske forhold på tomten.

Går du for betong eller syrefast stål, er det forresten mulig å felle inn glass for å få et vindu ut av bassenget. På infinity-basseng kan faktisk deler av siden der vannet renner over kanten, være laget av glass.

Andre typer basseng som gir deg mulighet til å variere form og størrelse, er basseng fra Aqvis Pools. Fleksibiliteten ligger i at et Aqvis-basseng lages ved å sette sammen smale spunter. Denne typen basseng kan både være frittstående eller fylles inntil med jordmasser, og egner seg dessuten for den som ønsker å gjøre litt av arbeidet med bassenget selv. Et Aqvis-basseng kan både leveres med ferdig linerpose eller plassveiset liner.

Uansett hva slags basseng du velger, sørger vi i VaBa for monteringen ved å bruke egne/samarbeidspartnere eller lokale fagfolk i ditt nærområde.

Bassengtyper

Vannstanden i bassenget har mye å si for hvordan bassenget fremstår, og styres av hva slags løsning du velger for å føre bassengvannet ut til filtrering. Her kan du velge mellom skimmere og overflow. Vil du ha vannstanden helt opp til bassengkanten må du velge en overflow-løsning som gjør at bassengvannet renner over kanten og går til filteret. Overflow-effekten kan løses på flere måter:

  • Standard overflow der vannet renner ut gjennom PVC-rister, granitt, gresk eller kunstig stein på bassengkanten.
  • Underflow, der vannet renner ut under en terrasse rundt bassenget.
  • Infinity-basseng, der vannet renner ut i "evigheten" over en eller flere av bassengkantene. Denne løsningen passer godt i skrånende terreng.

Velger du skimmere renner vannet ut via avløp plassert i bassengveggen. Dermed når ikke vannstanden helt opp til kanten, men det er ikke langt unna. Skimmere finnes både i standard og brede varianter.

Tenk på sikkerhet

Et basseng er en kilde til mye moro i hagen, men det er også viktig å tenke på sikkerhet. Det er ditt ansvar som eier å sørge for at verken dyr eller mennesker kan falle i bassenget når det ikke er i bruk. Ved å investere i en overdekning bidrar du både til økt sikkerhet, samt at det bidrar til å holde på varmen i vannet når bassenget ikke er bruk. Det sparer du strøm og penger på.

Overdekning til basseng finnes både i manuelle og automatiske varianter. Enkelte av dem kan også skjules i bassenget når de ikke er i bruk. Det gjelder blant annet såkalte lamelltrekk. De aller beste bassengtrekkene strekkes over bassenget og blir helt tette ved hjelp av et lavtbyggende skinnesystem montert ved bassengkanten. Når duken ikke er i bruk, ligger den sammenrullet i en boks/styreenhet og den rulles inn og ut ved å bruke fjernkontroll eller en trådløs nøkkelbryter på husveggen. Denne typen overdekning kalles for Coverseal.

Det er også mulig å gå for skyvbare bassengtak eller såkalte bassengdeck. Bassengtak er ganske enkelt et kuppelformet tak som kan skyves over bassenget når det ikke er i bruk, og et bassengdeck er en terrasse som kan skyves over bassenget. Ved å investere i et bassengdeck kan du bruke arealet bassenget opptar når det ikke er i bruk.

 
Ta kontakt med oss for en hyggelig bassengprat

Pris på et basseng kan variere, og faktorene som påvirker prisen i størst grad er behov for utgraving, bassengtype, tilbehør og bassengtak. Er du ute etter et kvalitetsbasseng som du kan nyte i lang tid og som bidrar til å øke verdien på boligen, ønsker vi på et tidlig tidspunkt å opplyse om at du bør ta utgangspunkt i en pris på 500 - 600 000 kr og oppover. Vi i VaBa har lang erfaring innen dette faget og har levert basseng i mange prisklasser og størrelser. Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt for en hyggelig bassengprat, slik at vi sammen kan se på hva som passer ditt behov best.